Domácí tvarohové houstičky
Fotogalerie:

Domácí tvarohové houstičky

Alžběta Šedová

Třebíč
Jemné, skvělé housky, které si doma uděláme raz dva. Práce nám zabere méně času, než kdybychom letěli pro pečivo
do obchodu. A jejich chuť je výjimečná!
Alžběta Šedová, Třebíč

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka hladká
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička bylinky provensálské
  • 250 g tvaroh měkký
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce semínka lňená
  • mléko na potření
  • Ozdoba:
  • semínka lňená
  • 1 hrst sůl hrubá
  • semínka sezamová

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny sypké přísady důkladně promícháme, přidáme tvaroh, rozpuštěné máslo a prohněteme v hladké těsto, které rozdělíme na 8 dílků.
  2. krok2 Z každého kousku vytvoříme kuličku. Houstičky dáme na plech vyložený pečicím papírem a každou navrchu nařízneme do kříže. Dále potřeme mlékem a posypeme semínky a solí.
  3. Pečeme při 175 °C přibližně 20 minut.

    TIP: Pečivo necháme před uskladněním vychladnout, aby nenavlhlo od páry. Poté je přemístíme na uzavřené místo. Nevhodné je skladování na ledničce, protože ta sálá teplo a pečivo pak rychleji tvrdne.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Tisknout