Krkonošská míchanice
Fotogalerie:

Krkonošská míchanice

Marcela Kalužná

Úpice
Zkus naši specialitu: chlupaté knedlíky se zelím a masem.
Marcela Kalužná, Úpice

Ingredience

  • 200 g zelí kysané
  • 1 kg bůček libový na pečení
  • 1 vejce
  • 1 velký hrnek mouka hrubá
  • 6 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Bůček opláchneme, osolíme a opepříme a dáme péct. Když už je maso úplně měkké‚ rozmačkáme je na malé kousky.
  2. Mezitím si oloupeme brambory. Nastrouháme je najemno‚ přidáme sůl‚ vejce, mouku a vypracujeme těsto.
  3. Přes síto děláme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě. Když knedlíčky vyplavou‚ ihned je scedíme a vsypeme k výpečkům. Nakonec přidáme scezené zelí.
  4. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Tisknout