Domácí langoše
Fotogalerie:

Domácí langoše

Kristýna Seidlová

Pardubice
Nic složitého, zato výsledek stojí za to.
Kristýna Seidlová, Pardubice

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 200 ml mléko
  • 1 lžička cukr krupice
  • 250 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky sůl
  • 40 ml olej
  • 5 stroužků česnek
  • špetka kmín drcený
  • 1 lžíce kečup
  • hrst sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme kvásek z droždí‚ 1 lžíce cukru‚ 2 lžic mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko‚ mouku‚ sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.
  2. Z těsta připravíme 4–5 bochánků. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme.
  3. Každou smažíme na pánvi dozlatova. Hotovou potřeme česnekem smíchaným s kmínem a lžičkou oleje, kečupem a posypeme sýrem.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Tisknout