Křupavý zelný salát
Fotogalerie:

Křupavý zelný salát

Veronika Svitáková

Liberec
Lehký na léto, plný vitaminů na zimu.
Veronika Svitáková, Liberec

Ingredience

  • 1/2 hlávky zelí bílé
  • 2 mrkev
  • svazek ředkvičky
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 jogurt bílý
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí a ředkvičky nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Zeleninu dáme do mísy‚ pokapeme olejem a důkladně promícháme‚ nejlépe rukama.
  2. Do misky dáme jogurt‚ přidáme ostatní suroviny, nakonec čerstvě umletý pepř. Zamícháme. Nalijeme na zeleninu. Znovu promícháme. Zelenina by neměla v zálivce plavat.
  3. Salát je nejlepší nechat uležet‚ ale dá se jíst i hned, k večeři s čerstvým pečivem‚ jako salát k hlavnímu jídlu i jako obloha na ozdobu.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Tisknout