Podzimní omeleta
Fotogalerie:

Podzimní omeleta

Lucie Kašková

Litvínov
Nejenže báječně chutná, ale jedna jediná dokonale zasytí i mého manžela, a to už je co říct.
Lucie Kašková, Litvínov

Ingredience

  • 1 miska houby
  • 2 lžíce máslo
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 4 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • 80 g parmezán
  • dle chuti libeček

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Máslo necháme na pánvi rozehřát a houby na něm usmažíme. Ochutíme solí a kmínem.
  2. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku. Polovinu vaječné směsi osmažíme z obou stran na jiné pánvi.
  3. Druhou polovinu omelety také osmažíme. Do každé omelety rozprostřeme polovinu houbové směsi, posypeme parmazánem. Nakonec omelety přehneme na půl a ještě ozdobíme zelenou natí.
     
    TIP: K přípravě omelet použij nejlépe pánev s nepřilnavým dnem. Ozdobit omeletu můžeš také rajčetem.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)


Zpět na článek: Podzimní omeleta
Tisknout