Naložený česnek
Fotogalerie:

Naložený česnek

Martin Drbošal

Brno
Stroužky sněz a olej využij při vaření.
Martin Drbošal, Brno

Ingredience

  • 2 česnek
  • 15 ml olej slunečnicový
  • 1 lžička koření

Doba přípravy

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme a vložíme do malé skleničky. Přidáme lžičku oblíbeného koření (např. country, gyros, grilovací) a zalijeme olejem. (Množství násobíme počtem skleniček.)
  2. Necháme v ledničce uležet alespoň 3 týdny. Po této době česnek měkne, méně pálí a má příjemnou chuť po koření.
     
    TIP: Česnek je výborný například nakrájený na plátky v toastech nebo na pečivu s pomazánkou.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Tisknout