Lilek v česnekovém těstíčku
Fotogalerie:

Lilek v česnekovém těstíčku

Jana Remková

Orlová
Vyzkoušela jsem těstíčko místo strouhanky.
Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 1 lilek
  • trocha sůl
  • 4 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • na obalení mouka hladká
  • špetka majoránka
  • dle potřeby voda
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme z jedné strany a necháme vypotit aspoň 15 minut. Pak jej obrátíme, osolíme a zase necháme vypotit.
  2. Každé kolečko pak osušíme, obalíme v hladké mouce s majoránkou a v těstíčku z vajíčka, vody a česneku. Můžeme podávat samotné, ale i jako přílohu.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Tisknout