Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘
Fotogalerie:

Chlebová polévka neboli ‚‚bochnička‘‘

Jan Doležal

Třebíč
Posílám vám recept na polévku, která patří k mým oblíbeným, je strašně dobrá a snadná, zvládnu si ji udělat i sám...
Jan Doležal, Třebíč

Ingredience

  • 2 krajíčky chléb starší
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 bujón
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olej
  • trochu podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Mrkev opláchneme, oloupeme, nastrouháme a přidáme k cibulce. Přisypeme kostičky chleba – musíme dát pozor, aby se chléb nepřipálil, polévka by byla hořká.
  2. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a vaříme, dokud se chléb téměř nerozvaří.
  3. Nakonec do polévky přilijeme podmáslí (množství dle chuti) a podle potřeby ji přisolíme. Pokud máme rádi bylinky, přisypeme trochu sekané petrželky nebo kopru.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Tisknout