l když polévky nejím kvůli tlaku, tarator mám rád. Hlavně v létě, když nastanou vedra, tato dobrota tě dokáže příjemně osvěžit.
A navíc ani nedá moc práce.
Antonín Velebil, Dobříš
Ingredience
- 2 okurka
- 2 stroužky česnek
- 250 g jogurt bílý
- 50 ml kefír
- špetka pepř
- svazek kopr
- 1 ořechy vlašské
- 1 lžíce olej olivový
- dle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
25 Kč
Postup přípravy
-
Salátové okurky opláchneme a nastrouháme.
-
Přimícháme jogurt, kefír a nasekaný kopr.
-
Studenou polévku osolíme, opepříme, přidáme propasírovaný česnek a vmícháme lžíci oleje.
-
Celou směs dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
-
Podáváme s bílým chlebem nebo opečenými toasty.
-
Před podáváním každou porci posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme ozdobit plátkem citronu.