Tarator
Fotogalerie:

Tarator

Antonín Velebil

Dobříš
l když polévky nejím kvůli tlaku, tarator mám rád. Hlavně v létě, když nastanou vedra, tato dobrota tě dokáže příjemně osvěžit. A navíc ani nedá moc práce.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 okurka
  • 2 stroužky česnek
  • 250 g jogurt bílý
  • 50 ml kefír
  • špetka pepř
  • svazek kopr
  • 1 ořechy vlašské
  • 1 lžíce olej olivový
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Salátové okurky opláchneme a nastrouháme.
  2. krok2 Přimícháme jogurt, kefír a nasekaný kopr.

  3. krok3 Studenou polévku osolíme, opepříme, přidáme propasírovaný česnek a vmícháme lžíci oleje.
  4. Celou směs dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
  5. Podáváme s bílým chlebem nebo opečenými toasty.
  6. Před podáváním každou porci posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Můžeme ozdobit plátkem citronu.
     
    TIP: Když už do jídla přidávám česnek – a to dělám často, protože věřím na jeho léčivé účinky, dávám si pozor, abych koupil kvalitní. Čínský je bez chuti, údajně dosahuje pouze pětinové kvality toho českého. Proto si pro tuto nepostradatelnou zeleninu raději jezdím na Litoměřicko, kde se dá v sezoně koupit výborný český česnek, a ještě za dobrou cenu. Má nejenom tu pravou ostrou chuť, ale podle mě obsahuje i mnohem víc účinných látek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout