Smetanová omáčka
Fotogalerie:

Smetanová omáčka

Radka Heřmánková

Čerčany
Je to klasika, která nikdy nezklame.
Radka Heřmánková, Čerčany

Ingredience

  • 500 g houby
  • kousek máslo
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • dle chuti vegeta
  • 250 ml šlehačka
  • na zahuštění mouka hladká
  • dle chuti ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme oloupanou pokrájenou cibuli a přidáme řádně očištěné a na kousky nakrájené houby.
  2. Přidáme sůl, Vegetu, vodu a směs dusíme asi 35 minut (záleží na druhu hub).
  3. Ve šlehačce rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do omáčky a za stálého míchání zhruba 2 minuty povaříme. Na závěr ještě dochutíme a okyselíme dle chuti. Houbovou omáčku podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Smetanová omáčka
Tisknout