Rozpíčky
Fotogalerie:

Rozpíčky

Pavla Csejteyová

Netolice
Pochutnával si na nich i Kája Mařík.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 balení droždí instantní
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 1-2 lžíce olej
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 brambory vařené
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 lžíce krupice
  • 1 lžíce sádlo
  • mák mletý
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku a droždí a pečlivě promícháme. Bramboru nastrouháme a společně se špetkou soli, vejci, cukrem, olejem a mlékem ji přidáme do mísy s moukou a droždím. Zaděláme těsto a ne­cháme kynout. 
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Rozválíme je na placky, které potřeme sádlem, posypeme krupicí a svineme do závinu. Po upečení rozkrájíme na dílky široké asi 5 cm, které roztrháme na kousky. Ty posypeme mákem, pokapeme sádlem a poprášíme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)


Zpět na článek: Rozpíčky
Tisknout