Sladko-kyselé houby
Fotogalerie:

Sladko-kyselé houby

Vlaďka Muchová

Pardubice
Naložené houbičky miluje můj manžel.
Vlaďka Muchová, Pardubice

Ingredience

  • semínka hořčičná
  • bobkový list
  • 250 ml ocet
  • nové koření
  • 750 ml voda
  • mrkev
  • cibule
  • 60 g cukr krupice
  • pepř
  • 2 kg houby

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Pokrájené houby povaříme v osolené vodě. Na dno sklenic dáme koření, vložíme houby a poklademe je mrkví a cibulí. Sladkokyselý nálev připravíme svařením 0,6 l vo­dy, 15 g soli, 60 g cukru a 0,4 l 8%­ octa. Nalijeme ho do sklenic k houbám. Sterilujeme podle velikosti sklenic 35–45 minut.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Tisknout