Bylinkový jarní vývar
Fotogalerie:

Bylinkový jarní vývar

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Levnou a zdravou polévku můžeš vyčarovat jednoduše z toho, co zbude po vaření hlavních svátečních jídel. Zužitkovat se dá i to, co právě v tomto období začíná rašit v trávě nebo na zahrádce, polévka bude plná vitaminů.
Monika Loucká, Přelouč

Ingredience

  • 1,5 l vývar hovězí
  • petrželka
  • libeček
  • 1 vejce vařená
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Množství vývaru a vajíček závisí na počtu osob na osobu počítáme 1/4l vývaru a 1/4 vejce. Zužitkujeme vývar z masa, které jsme vařili na velikonoční nádivku. Na zahrádce a na louce natrháme čerstvé jarní bylinky. Do vývaru rozkrojíme vejce, které nám děti přinesly z koledy. Ochutíme ho lžičkou vegety, kouskem maggi, pepřem a podle potřeby osolíme. Nalijeme na talíře a ozdobíme čerstvými sedmikráskami.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Tisknout