"Šrekovy" placičky
Fotogalerie:

"Šrekovy" placičky

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Když ti zbyde špenát, určitě zkus tyto placičky, jsou hned hotové a chutnají výborně.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 150 - 200g špenátový protlak
  • 2 ks vařené brambory
  • 3 lžíce strouhanka
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česnek
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Zbytek špenátu od oběda smícháme s nastrouhanými bramborami, přidáme jedno celé vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. V pánvi si rozpálíme olej a tvoříme malé placičky, které smažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
  2. Pokud placičky podáváš dětem, určitě do nich přimíchej nastrouhaný sýr a na závěr je ozdob kečupem. Jistě je takto nalákáš na špenát, který jinak běžně nemusí.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Tisknout