Chudé placky
Fotogalerie:

Chudé placky

Martina Antalová

Odolena Voda
Nejlepší jsou s bílou kávou z melty, jak je dělala moje babička.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 40 g mouka hrubá
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • trocha kmín

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Toto obyčejné jídlo dělám, když mi zbudou brambory od oběda. Studené brambory nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme hrubou mouku, vajíčko a těsto dochutíme solí a kmínem, případně dalším kořením podle chuti.
  2. Z těsta vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Placky osmažíme na oleji z obou stran a necháme na papírovém ubrousku okapat.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)


Zpět na článek: Chudé placky
Tisknout