Hrnkové knedlíky
Fotogalerie:

Hrnkové knedlíky

Kristýna Faigelová
Kristýna Faigelová
Brno
Jsou velmi chutné a rychlé.
Kristýna Faigelová‚ Brno

Ingredience

  • trocha sádlo
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžíce majoránka
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky
  • 250 ml mléko

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dáme vařit vodu‚ měla by dosahovat do 1/3 hrnků. Hrnky vymažeme sádlem.
  2. Do mísy dáme mouku‚ sůl a majoránku a promícháme. Vklepneme žloutky a po trochách vmícháme mléko. Přidáme nakrájené rohlíky‚ zamícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
  3. Jakmile začne v hrnci vřít voda‚ naplníme těstem hrnky do 2/3. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme 25 minut.Pak hrnky vyndáme. Když čepice knedlíků klesne‚ vyklopíme je z hrnků.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)


Zpět na článek: Hrnkové knedlíky
Tisknout