Rohlíčky máčené v másle
Fotogalerie:

Rohlíčky máčené v másle

Jitka Vosková

Horažďovice
Kdo má rád kynuté pečivo, jistě si pochutná.
Jitka Vosková, Horažďovice

Ingredience

  • 2 lžičky cukr krupice
  • 150 g máslo
  • 4 žloutek
  • 510 g mouka polohrubá
  • 40 g droždí
  • 1/2 lžičky sůl
  • 500 ml mléko
  • na obalení máslo
  • na obalení cukr moučkový
  • na obalení cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme 2 lžičky cukru‚ rozdrobíme droždí, zalijeme trochou teplého mléka a necháme vzejít kvásek.
  2. V míse ušleháme do pěny máslo se žloutky. Přisypeme mouku‚ sůl a kvásek, přilijeme zbylé mléko. Propracujeme těsto (dle potřeby přisypeme mouku‚ aby nebylo řídké) a necháme vykynout.
  3. Po vykynutí tvarujeme malé (ještě nabudou) rohlíčky. Na plechu je opět necháme nakynout. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě.
  4. Po upečení ještě teplé rohlíčky máčíme v rozpuštěném másle a po chvíli obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)


Zpět na článek: Rohlíčky máčené v másle
Tisknout