Kynutá buchta se švestkami
Fotogalerie:

Kynutá buchta se švestkami

Ivana Bartušková

Bítovčice
Použít můžeme i meruňky, rybíz, borůvky.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 120 g olej
  • 3 žloutek
  • 1 kostka droždí
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • 200 ml mléko
  • špetka sůl
  • 500 g ovoce
  • Drobenka
  • 90 g mouka polohrubá
  • 60 g hera
  • 60 g cukr moučkový
  • Tvaroh
  • 2 tvaroh
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr. Přidáme citronovou kůru a sůl. Do hrnečku odlijeme trochu mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Až kvásek vzejde, přidáme jej do mísy spolu s olejem, žloutky a mlékem.
  2. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Pak je vyválíme, potřeme tvarohem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme při 200 °C dozlatova.
    Drobenka: Do rozpuštěného tuku nasypeme mouku s cukrem a promícháme, až je hmota dostatečně sypká.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)


Zpět na článek: Kynutá buchta se švestkami
Tisknout