Jablkový koláč
Fotogalerie:

Jablkový koláč

Radka Novotná

Louny
Říkáme mu cukrářský, je moc dobrý.
Radka Novotná, Louny

Ingredience

  • na těsto:
  • 280 g hladká mouka
  • 70 g pískový cukr
  • 250 g hera
  • 2 žloutky
  • 1/4 prášek do pečiva
  • 3 lžíce mléko
  • na náplň:
  • asi 500 g jablka nastrouhaná nahrubo
  • 20 g rozinky
  • dle chuti cukr
  • dle chuti skořice
  • dle chuti oříšky
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha strouhanka
  • trocha máslo

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto a necháme je 30 minut odpočívat, pak rozdělíme na 2 díly.
  2. První díl rozválíme, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhanými jablky, přidáme rozinky, cukr a skořici. Pak vyválíme druhou placku, dáme na náplň a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Upečeme dozlatova.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)


Zpět na článek: Jablkový koláč
Tisknout