Cannelloni plněné hovězím ragú
Fotogalerie:

Cannelloni plněné hovězím ragú

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pravá vůně Itálie

Podle receptu Mariky Koktové z Chocně

Ingredience

  • NA MASOVOU SMĚS:
  • 500  g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 nakrájená chilli paprička bez jadérek
  • 1/2 konzervy rajčat
  • 1 nakrájená zelená paprika
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky oregana
  • 200  g strouhaného sýra (gouda, parmazán, ementál)
  • těstoviny (8 plátků lasagní)
  • OMÁČKA:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 6 rajčat
  • 1 lžíce kečupu
  • sůl, pepř
  • špetka skořice
  • 200  ml vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso smícháme s ostatními ingrediencemi a polovinou sýra. Lasagne chvilku povaříme. Až změknou, scedíme je, necháme okapat a pak je naplníme směsí.

  2. Na jedné lžičce oleje zpěníme cibuli, nakrájená rajčata, kečup, sůl a koření a vše povaříme asi 6 minut.

  3. Zapékací misku vymažeme zbylým olejem, naskládáme plněné cannelloni, zalijeme omáčkou, posypeme zbylým sýrem a zapékáme s občasným podlitím vývarem asi 30 minut při 200 °C.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Tisknout