Sardelková pomazánka
Fotogalerie:

Sardelková pomazánka

Kateřina Voláková

Beroun
Ozdob každou jednohubku ještě třemi stonky pažitky a získáš slavnostní kanapky.
Kateřina Voláková, Beroun

Ingredience

  • 200 g lučina
  • 100 g máslo pomazánkové
  • 1 plechovka sardelová očka
  • špetka sůl
  • špetka pepř namletý nahrubo
  • 6 rohlíky
  • 5 plátků slanina anglická
  • na ozdobu paprika červená
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Lučinu promícháme s pomazánkovým máslem, přidáme očka, sůl a pepř.
  2. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a pomazánku dáme do cukrářské zdobičky.
  3. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zdobičkou naneseme pomazánku.
  4. Plátky anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a ty pak opražíme na suché pánvi. Necháme je vychladnout.
  5. Jednohubky naskládáme na talíř, posypeme je pažitkou a každou ještě ozdobíme kouskem opražené slaniny a kouskem červené papriky.

    TIP: Lučinu s pomazánkovým máslem můžeme nahradit polotučným tvarohem. Sardelová očka můžeme nakombinovat se sardelovou pastou nebo jí očka zcela nahradit.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Sardelková pomazánka
Tisknout