Borůvková bublanina
Fotogalerie:

Borůvková bublanina

Miloš Skuček

Dobré

Léto mám rád – i právě díky borůvkám, které svou skvělou chutí oživí každý moučník.

Miloš Skuček, 14 let, Dobré

Ingredience

  • 20 lžic hladká mouka
  • 750 ml mléko
  • 3 vejce
  • 2 lžíce cukr
  • špetka soli
  • 250 ml ovoce (borůvky, maliny, třešně či ostružiny)

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do hluboké mísy nasypeme hladkou mouku, nalijeme mléko, přidáme vejce, cukr a sůl. Umícháme dohladka.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami nebo jiným ovocem podle chuti a pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě. Buchta musí být narůžovělá.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)


Zpět na článek: Borůvková bublanina
Tisknout