Laskonka s rybízem
Fotogalerie:

Laskonka s rybízem

Barbora Rolná

Opava
Říkáme jí  puntíkatá laskonka.
Barbora Rolná, Opava

Ingredience

  • 4 žloutek
  • 100 g cukr krupice
  • 1 máslo
  • 300 g mouka hladká
  • sníh ze 4 bílků
  • 300 g cukr moučkový
  • 1 hrnek rybíz

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Vše zpracujeme dohromady v těsto a válečkem rozválíme na vymazaný plech. 
  2. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut.
  3. Na předpečené těsto natřeme sníh z bílků smíchaný s červeným rybízem a moučkovým cukrem a dopékáme asi 15 minut.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Tisknout