Vejce plněná pomazánkou
Fotogalerie:

Vejce plněná pomazánkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí pomůžeme s plněnými vejci ke slavnostnímu pohoštění.
Kristýnka a Nela Šturmovy,
Praha

Ingredience

  • 8 vejce vařená
  • máslo
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • 1 cibule
  • pažitka
  • rajčátka cherry
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vejce uvaříme a necháme zchladnout. Pak je rozpůlíme a vyjmeme žloutek.
  2. krok2 Žloutky utřeme v misce s máslem, přidáme najemno pokrájenou cibuli, lžičku hořčice a trochu soli. Vše dobře promícháme.
  3. krok3
    Připravenou pomazánkou plníme půlky vajíček a dozdobíme čerstvou zeleninou.
    Podáváme s chlebem, ve­kou nebo osmaženým toastovým chlebem.

    TIP: Do žloutkové pomazánky můžeme přimíchat trochu pomazánkového másla, taveného sýra a třeba i lžičku majonézy (kdo drží dietu, ať místo majonézy zvolí bílý jogurt nebo lehkou zakysanou smetanu). Kdo má rád chuť masíčka, může přimíchat i nakrájenou šunku. 

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)


Zpět na článek: Vejce plněná pomazánkou
Zpět na článek: Vejce plněná pomazánkou
Zpět na článek: Vejce plněná pomazánkou
Zpět na článek: Vejce plněná pomazánkou
Tisknout