Domácí tlačenka
Fotogalerie:

Domácí tlačenka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lída Holubová, Pelhřimov

Ingredience

  • 1/2 vepřové hlavy
  • 1 koleno
  • 1 jazyk
  • 1 srdce
  • 200 g vepřových kůží
  • 5 stroužků česneku
  • podle chuti sůl, mletý pepř, nové koření a majoránka
  • sáček na tlačenku

Doba přípravy

Počet porcí

Na 1 tlačenku

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěné maso uvaříme doměkka. Pak je vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, koření a vše dobře promícháme.

  2. Směsí naplníme sáček na tlačenku, dobře ho uzavřeme a pomalu vaříme asi hodinu. Uvařenou tlačenku necháme vychladnout.

  3. Nakrájenou na kolečka podáváme s čerstvým pečivem, cibulí a octem.

Tip redakce

Maso na tlačenku uvař tak, aby zůstalo trochu tužší, kůže by měly být úplně měkké.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Tisknout