Šoulet s uzeným
Fotogalerie:

Šoulet s uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Ingredience

  • 200  g suchého žlutého hrachu
  • 200  g ječných krup
  • trocha soli a pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 500  g uzeného boku bez kosti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme 4–5 hodin předem, můžeme i přes noc. Vodu pak slijeme, dáme novou a hrách uvaříme doměkka.

  2. Kroupy propláchneme několikrát ve studené vodě a také uvaříme doměkka. V míse pak kroupy a hrách smícháme, osolíme a opepříme.

  3. krok3

    Přimícháme prolisovaný česnek, lžičku sušené majoránky a cibulku, kterou jsme na sádle osmažili dozlatova. Vše promícháme a přesypeme do sádlem vymaštěného pekáče.

  4. krok4

    Uzený bok nakrájíme na slabší plátky, položíme navrch a dáme na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 190 °C.

  5. Maso se opeče a pustí šťávu do šouletu. Podáváme s osmaženou cibulkou.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Tisknout