Česnekový koláč
Fotogalerie:

Česnekový koláč

Ivana Pavlíková

Brno
Podávám ho hostům, výborně se hodí k vínu.
Ivana Pavlíková, Brno

Ingredience

  • Těsto
  • 750 g mouka hladká
  • 100 ml olej
  • 500 ml mléko
  • 50 g droždí
  • 1 lžička cukr pískový
  • Náplň
  • 250 g hera
  • 3 žloutek
  • 12–14 stroužků česnek
  • Ostatní
  • na posypání vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku‚ olej‚ mléko a kvásek (připravený z mléka‚ cukru a droždí). Vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu kynout. Zatím rozmačkáme česnek a smícháme s ostatními surovinami náplň.
  2. Pak těsto rozdělíme na 4 části. Rozválíme je, naplníme a posypeme vegetou. Dáme je na vymazaný plech, nakrájíme na trojúhelníky (ale od sebe je neoddělujeme). Necháme 10 minut kynout a dáme péct.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)


Zpět na článek: Česnekový koláč
Tisknout