Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky jídla. Dva dny, čtyři podlaží, osm...
Radim Stráník je původem inženýr, který se zabývá výpočty simulovaných automobilových crash testů. S výrobou fermentovaných omáček z moravských rajčat slaví mezi zákazníky velké úspěchy. Zájem je takový, že s...
O Francouzech je známo, že milují žabí stehýnka. Předpokládá se, že zvyk má kořeny ve 12. století u francouzských mnichů, kteří je začali jíst v období půstu, kdy nesměli z náboženských důvodů jíst maso. Protože církev žáby...
Také si už bez mazance, beránky a nádivky neumíte Velikonoce představit? Nejvýznamnější křesťanský svátek vrcholí Velikonočním pondělím, avšak již od Škaredé středy je tento týden spojen s mnoha tradicemi včetně těch kulinářských.
...
Neexistuje žádná univerzální rada, která by všem zajistila stálé zdraví, krásu, dlouhověkost a navíc ještě ideální postavu. Platí ovšem, že strava by měla být pestrá, barevná a co nejméně průmyslově zpracovaná. Taková totiž bude přirozeně...
Velikonoce jsou oslavou jara, rodinných setkání a nových chutí. Procházky v jarním slunci, barevná vajíčka a sladké dobroty nám dodávají energii a radost. V tomto článku se podíváme na recepty, které mohou vaše Velikonoce ještě více osladit...