Reklama
Smažené vepřové ledvinky
Fotogalerie:
 

Smažené vepřové ledvinky

David Jílek

Praha
Pokrmy z vnitřností dlouho nepatřily mezi mé favority na jídelníčku. Získaly si mě vlastně až ledvinky připravené na způsob řízků. Jsou jemné a na jazyku se úplně rozplývají.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 6–7 ledvinky
  • 1/2 l mléko
  • mouka hladká
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ledvinky dobře propláchneme a po délce rozkrojíme.Vyřízneme všechny bílé žilky a nakrájíme je na plátky.
  2. krok2 Máme-li čas, dáme ledvinky do misky a zalijeme na několik hodin mlékem. Pokud spěcháme, stačí propláchnout je vařící vodou, tím je zbavíme výrazného aroma.
  3. krok3 Připravíme si do misek hladkou mouku, rozšlehaná vejce s troškou soli a strouhanku. Ledvinky důkladně osušíme, aby na nich dobře držel trojobal.
  4. krok4
    Plátky ledvin už nesolíme, jen opepříme a opatrně obalujeme. Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo) a smažíme z každé strany asi 3–4 minuty.
    Osmažené ledvinky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí kotlík s mrkví a houbami

Hovězí kotlík s mrkví a houbami

Tentokrát jsem použila žampiony, ale pokud se to poštěstí a nasbíráte čerstvé ...
Všehochuť /23.08.13
Výborné maso z Olomouce

Výborné maso z Olomouce

Sáčky na pečení se dají koupit v drogerii.
Miluše Vítoslavská, Prosenice
Všehochuť /03.03.12
Kuřecí kapsa s tajemstvím

Kuřecí kapsa s tajemstvím

Sušená rajčata dodají masu zajímavou chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /03.05.12
Kuře na jablkách a smetaně

Kuře na jablkách a smetaně

Ochutnali jsme na návštěvě u příbuzných a od té doby ho děláme ...

Všehochuť /08.11.15
Vepřová krkovička na řapíkatém  celeru

Vepřová krkovička na řapíkatém celeru

Čím jsou stonky řapíkatého celeru světlejší, tím je jeho chuť jemnější.

Iveta ...

Všehochuť /01.10.15
Rybí polévka

Rybí polévka

Je opravdu skvělá, vařím ji nejen o Vánocích.
Markéta Jelínková
Všehochuť /02.09.08
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama